Leren over beeldtaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden. Van kleins af aan worden kinderen overspoeld door beelden. In het dagelijks leven komt iedereen ermee in aanraking.

Veel scholen erkennen dat en er worden dan ook steeds meer media ingezet bij de lessen. Film is een zeer toegankelijk medium en ondersteunt mensen om al op jonge leeftijd de wereld te ontdekken en te begrijpen. Net als andere kunst kan film ontroeren, vermaken en aan het denken zetten. Door filmeducatie ontwikkelen mensen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te onderzoeken en te begrijpen maar ook om zelf beeldverhalen te kunnen maken en publiceren.

Mensen meer leren over en door beeldtaal is een van de speerpunten van het Netwerk Filmeducatie, een landelijk netwerk van zeventien partijen die filmeducatieve programma’s ontwikkelen. 

Een hoogstaand en gevarieerd aanbod van workshops, lesmateriaal, schoolvoorstellingen, lezingen en docententrainingen. 

Filmeducatie is leuk, inspirerend en gemakkelijk te realiseren, zowel op school als daarbuiten. Voor primair, voortgezet, hoger en universitair onderwijs. Voor leerlingen én docenten. Op school én daarbuiten.

Het netwerk wordt gecoördineerd door EYE.

 

Foto header: Melle Meivogel