Hollywood in de klas (van Stichting En Actie) breidt na het succes van vorig schooljaar het Zelfstandig Eindfilm Pakket (ZEP), verder uit. Sinds 2005 maakt ‘Hollywood in de klas’ al eindfilms op basisscholen onder begeleiding van een filmcoach, maar omdat steeds meer kinderen bezig zijn met films en video’s maken, was een zelfstandig pakket een logische volgende stap. Het pakket, bestaande uit een zeer uitgebreid full colour draaiboek, online lesmateriaal,  animaties en stock audio, heeft het afgelopen schooljaar boven verwachting goed gedaan.

De traditionele musical voor groep 8 blijft natuurlijk heel erg leuk, maar hoe leuk de liedjes en repeteren ook zijn, na drie weken oefenen kan de verveling toeslaan. Bij het zelfstandig werken aan een eindfilm met de gehele groep 8, is dat niet het geval.

Ook voor leerkrachten die minder gewend zijn aan het werken met film is het pakket goed te gebruiken. Op een aantal scholen heeft de leerkracht alleen het proces begeleid en waren het de kinderen die opnames en montage hebben gedaan, inclusief een promotietour langs alle groepen om de trailer te vertonen. Bovendien is er binnen het productieproces van film altijd voor iedereen iets passends te doen. Het verlegen kind die bij een musical ‘de boom’ zou spelen, kan misschien heel goed monteren. Voor de meer expressieve kinderen is er natuurlijk plek in de film, maar sommige scholen presenteren de film ook met een dans en slotlied.

Voor het komende schooljaar (2017/2018) wordt er nu hard gewerkt aan een nieuw Zelfstandig Eindfilm Pakket. Er wordt samengewerkt met een grote organisatie die met het pakket aandacht wil geven aan diens goede doel. Eind september meer nieuws!