Ontdek de etiquette voor jongeren op social media in de vijfdelige webserie Nettiquette.

“Échte vriendinnen taggen elkaar in hun ogen.”  Documentairemaker Mea Dols de Jong gaat samen met jongeren in de vijfdelige serie Nettiquette op zoek naar de ongeschreven regels van het internet: de nettiquette. In de serie legt de maakster bloot ‘hoe het hoort’ op de sociale media en wat absoluut not done is.

Terwijl jongeren vertellen over hoe een liefde opkwam en weer werd uitgemaakt of hoe iemand instafamous of juist slachtoffer van een haataccount werd, probeert de Mea Dols de Jong achter het waarom van deze regels te komen. Vragen die daarbij aan bod komen zijn: Is social media een gevaar voor je vriendschap, of versterkt het je vriendschap alleen maar? Hoe belangrijk is het om veel volgers te hebben op social media? En hoe heeft dit effect op je sociale leven buiten de social media?

In het kader van de week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november) organiseren producenten Een van de Jongens en de NTR op 17 november een première op IDFA voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. Presentator Cesar Majorana bespreekt de getoonde onderwerpen met de leerlingen en gaat in gesprek met de makers. Ná de vertoning op IDFA zijn de afleveringen te zien op npo3.nl/nettiquette. Daar zal tijdens deze week online worden verder gepraat over de nettiquette.