Het Taartrovers Film Festival (voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival) is een jaarlijks festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat hen volop ruimte en inspiratie geeft om samen met hun ouders, docenten en andere kinderen op reis te gaan in hun verbeelding.

Het festival reist van 2 januari tot 13 april 2018 langs elf filmtheaters in het hele land met een bijzonder programma van artistieke, fantasierijke kinderfilms én de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met acht installaties die alle zintuigen prikkelen. Deze installaties nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Filmprogramma en speeltuin zijn met elkaar verbonden door een overkoepelend thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Spel en film versterken elkaar waardoor een bezoek aan ons festival diepe indruk maakt. Met één kaartje kan ieder kind naar zowel de film als de Speeltuin van de verbeelding.

Lettersoep & Prentenkoek

Dit jaar brengen we met ‘Lettersoep & Prentenkoek’ een ode aan het kinderboek. Aan de verhalen en aan de fantastische illustraties maar ook aan de vorm en de geur van het boek, aan het papier, de stof, de lijm en de inkt. Zo zijn er filmstudiootjes met een landschap van pop-up boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor je neus, smullen van lettersoep, een drukkerij waarbij je met allerlei verschillende druktechnieken zelf een boek kunt vormgeven en nog veel meer.

Openingsbal

Elke locatie wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal; kinderen komen verkleed als een personage uit een van hun lievelingsboeken, lopen met stempelletters onder hun laarsjes over de witte loper en dansen op de muziek. Aan tafel verbeeldt een bekende kinderboekenauteur of illustrator samen met de kinderen het verhaal uit een van zijn of haar boeken. Tenslotte gaat deze vrolijke stoet in optocht naar de filmzaal voor ‘Papier & Inktfanfare’ een muzikaal filmprogramma met korte films gemaakt van papier en inkt.

Uitbreiding scholenprogramma

Al jaren wordt het scholenprogramma vol enthousiasme door docenten en scholieren ontvangen. Het scholenprogramma is er voor alle kinderen en dan met name voor kinderen die niet vanzelfsprekend culturele activiteiten bezoeken. Dit jaar breidt het festival naar een 9-daags scholenprogramma in Amsterdam. Ook werken we voor het eerst samen met speciaal onderwijs. De Taartrovers delen de visie van Stichting Tamino waarbij het belang van cultuuraanbod voor deze groep kinderen wordt benadrukt, zodat ook zij de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen door hun creativiteit en verbeelding te gebruiken. Voor meer informatie over het scholenprogramma, neem contact op met laura@taartrovers.nl

Kijk hier voor meer informatie.