Na een aantal maanden voorbereiding was het op woensdag 29 maart eindelijk zo ver: enkele leerlingen van het Montessori College in Nijmegen organiseerden speciaal voor de tweede jaarlaag het Monti Medi Go Short filmfestival. Voor het vak Evenement en Organisatie organiseerden de leerlingen een voorproefje van Go Short, hét filmfestival voor korte films in Nijmegen. In opdracht en onder begeleiding van Go Short programmeerden en organiseerden de leerlingen dit geslaagde evenement in filmhuis LUX. Ook ontwierpen zij hun eigen beeldmateriaal voor het evenement.

Na een introductie door verschillende medewerkers van Go Short over de programmering, productie en communicatie, konden de leerlingen zelf aan de slag. Zij bedachten welke films geschikt zijn voor de doelgroep en hoe de leerlingen enthousiast gemaakt kunnen worden voor het festival. Ook hebben de leerlingen zelf een inleiding en afsluiting verzorgd.

Dit was het eerste jaar dat deze samenwerking uitgevoerd werd en past binnen de ambitie van Go Short om meer samen te werken met Middelbare Scholen en projecten op maat op te zetten. Op 8 april om 16:30 organiseert Go Short in dit kader ook een gratis docentenborrel met aansluitend een bezoek aan een kort filmblok. Tijdens deze borrel gaan wij graag met docenten in gesprek om te kijken op welke wijze we kunnen samenwerken. Mocht u hierbij aanwezig willen zijn dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar educatie@goshort.nl.