Een idee voor een film ligt soms voor het oprapen. Zo bracht dochter Aagje van animatiefilmmakers Joris en Marieke hen op het idee om een film te maken over een fantasievriendje. In de korte animatiefilm (Otto) raakt een meisje haar imaginaire vriendje kwijt nadat een vrouw hem stiekem meegenomen heeft.

(Otto) was in 2016 de favoriet van zo’n 4.000 leerlingen van het basisonderwijs in het hele land en werd daarmee winnaar van de Publieksprijs HAFF Junior van het Holland Animation Film Festival.

(Otto) is nu hier online bij het HAFF te zien (in samenwerking met EYE Filmmuseum), speciaal voor het basisonderwijs met leuke suggesties om de film in de klas te behandelen en een korte Making of waarin Job, Joris & Marieke vertellen hoe op het idee kwamen voor de film en hoe ze de film gemaakt hebben. Wat is er eigenlijk gebeurd met het fantasievriendje van dochter Aagje?

De makers Job, Joris & Marieke zijn onder meer bekend van de Oscarnominatie voor hun korte film A Single Life in 2015. De films van Job, Joris & Marieke hebben een heel herkenbare eigen stijl met heldere kleuren en geweldige timing. Met soms onbeholpen karakters en ongemakkelijke situaties hebben ze al veel prijzen in de wacht gesleept.

HAFF Junior is de internationale competitie animatiefilms voor 8+ van het Holland Animation Film Festival en een educatief project voor het basisonderwijs. De voorbereiding van HAFF Junior 2018 is inmiddels al in volle gang. Het festival vindt dan plaats van 21 t/m 25 maart in Utrecht. De internationale competitie HAFF Junior trekt al vanaf begin januari 2018 het land in naar filmtheaters bij scholen in de buurt.