Wie kent het niet van vroeger: de tv met videorecorder die de klas kwam binnenrijden. Samen keek je naar het Schooltv Weekjournaal of die leuke film, nét voor de vakantie of om de verjaardag van de juf te vieren.

Film wordt al jaar en dag ingezet in het onderwijs, vaak als extraatje, maar is ook een prachtig middel om diverse thema’s met de klas te bespreken. Het onderwijs zélf is ook een thema dat je prima aan de hand van films over het voetlicht kunt brengen. De Nationale Onderwijsweek speelt daarop in met de verkiezing van de Onderwijsfilm van het jaar.

Filmeducatie.nl is partner van de Onderwijsweek en heeft films voorgedragen voor de verkiezing. Tot 4 oktober kun je je stem uitbrengen op de 3 door een vakjury genomineerde films. Op 4 oktober wordt de winnende film bekend gemaakt in filmtheater Lux in Nijmegen, de Onderwijsstad van het jaar.

Lees hier meer over de Onderwijsweek en de onderwijsfilmverkiezing. Filmeducatie.nl blijft zich ondertussen sterk maken om filmeducatie zélf het thema te laten zijn van het onderwijs.