Nodig het filmtalent onder je leerlingen uit voor de jaarlijkse MovieZone Talent Day op zaterdag 17 december 9:00-18:00 uur in EYE Filmmuseum. De MovieZone Talent Day is dé ontmoetingsplaats voor jonge makers en filmfans. Naast een divers programma vol inspirerende workshops en masterclasses is de Talent Day ook de uitgelezen kans voor jongeren om feedback van filmprofessionals te krijgen op hun eigen ingezonden scenario of film.

De MovieZone Talent Day is dé dag voor jonge filmliefhebbers, waarin ontmoeting, passie voor film en bovenal het aanwakkeren van talent centraal staan. Op deze speciale dag komen jonge filmtalenten uit het hele land in contact met elkaar én met ervaren filmprofessionals. Zo maakt de nieuwe generatie filmtalent zelf een mini-documentaire bij de IDFA-workshop, leren ze de do’s-en-don’ts van het stemacteren met een workshop van stemacteur en -regisseur Arnold Gelderman (bekend van Disney-klassiekers als Jungle Book en Toy Story). En ontdekken ze bij de masterclasses alles over horror, met ‘Mr Horror’ Jan Doense, stunts in film en virtual-reality.

Hoofdgast dit jaar is regisseur Tim Oliehoek (Vet hard, Chez Nous, Wiplala). Tim is de hele dag aanwezig voor feedback en advies en geeft tijdens een diepte-interview antwoord op alle vragen over zijn carrière en zijn ervaringen in de filmwereld.

Extra speciaal aan de editie van 2016 is de première van een gloednieuwe MovieZone-serie: MovieZone Filmlab.
 
Jongeren krijgen op deze dag de kans hun eigen film of scenario te vertonen en te bespreken met filmprofessionals, zodat zij met de persoonlijke feedback verder aan de slag kunnen met bijvoorbeeld hun toelatingsfilm voor een vervolgopleiding. De MovieZone Talent Day is voor élke filmliefhebber. De jongeren hoeven zelf nog geen films te maken om mee te doen: ook zij die graag film kijken of overwegen een filmopleiding te volgen zijn welkom.
 
Kaarten voor de MovieZone Talent Day 2016 zijn hier verkrijgbaar. Tickets kosten € 12,50 online, met CJP-pas €10,50 online. Het programma is van 9:00 tot 18:00 uur in EYE Filmmuseum en lunch is inbegrepen.