Hoe verbind je de school met de buurt? Bekijk ’t organiseert de 9e editie van Metropolis West. Tijdens dit project krijgen de leerlingen van het Huygens College in Amsterdam-West de kans om in gesprek te gaan met organisaties en bedrijven uit de buurt. Gewapend met een camera en microfoon worden reportages gemaakt. De resultaten worden vertoond op 22 januari in LAB111.

Leerlingen uit de tweede klas van het Huygens College nemen deel aan het project om de buurt waar hun school staat beter te leren kennen en krijgen meteen ook een kijkje achter de schermen van hoe een organisatie of bedrijf in elkaar steekt. Aan de hand van de interesses van de leerlingen gaan de ze in duo’s op pad. De politie, een verloskundigenpraktijk, een ict bedrijf, een websiteontwikkelaar, een scooterzaak, het zwembad; zomaar een greep uit de deelnemende bedrijven. Voor leerlingen gaat er een nieuwe wereld open wanneer zij zo’n organisatie binnenstappen en alles mogen vragen wat zij willen. Ook spannende vragen als: wat verdient u eigenlijk?

Voor dat de leerlingen op pad gaan krijgen ze lessen camera- en interviewtechnieken, doen research naar het bedrijf en stellen een lijst op met hún brandende vragen. Na de opnames gaan ze zelf aan de slag met de montage. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom op 22 januari naar bioscoop LAB111 om 13:30 om deze samen met de leerlingen te bekijken. Aanmelden kan per mail.