Hoe verbind je een school met de buurt? Bekijk ’t organiseerde de 8e editie van Metropolis West. Tijdens dit project kregen de leerlingen van het Huygens College (Amsterdam-West) de kans om in gesprek te gaan met bedrijven uit de buurt. De gemaakte reportages worden vertoond op 24 januari in LAB111.

De leerlingen van het Huygens College namen deel aan het project om zich een betere voorstelling te kunnen maken van hoe het werk in diverse organisaties eruit ziet. We stelden hen vragen als: wie is jouw voorbeeld, wat wil je later worden en welke thema’s houden jou bezig. Op basis van de antwoorden stelden we duo’s samen en zochten we een passend bedrijf dat bereid was tijd vrij te maken om de leerlingen te woord te staan.

De politie, een verloskundigenpraktijk, een ict-bedrijf, een website-ontwikkelaar, een scooterzaak, het zwembad; zomaar een greep uit de deelnemende bedrijven. Er ging letterlijk een nieuwe wereld open voor de leerlingen wanneer zij opeens zo’n organisatie binnenstappen en alles mogen vragen wat zij willen. Ook spannende vragen als: wat verdient u eigenlijk?

De leerlingen kregen lessen camera- en interviewtechnieken, deden research naar het bedrijf en stelden een lijst op met hún brandende vragen.

De leerlingen monteerden hun reportages zelf tot een eindresultaat. Benieuwd hoe hun reportages eruit zien? Kom op 24 januari naar bioscoop LAB111 om deze samen met de leerlingen te bekijken. Aanmelden kan per mail.