Stel je eens een wereld voor waarin robots de dienst uit maken. Of dat er buitenaardse wezens contact maken met de aarde. In de fantastische film (sciencefiction, fantasy, horror, anime, cult) staat de verbeelding centraal. Het scholenprogramma van het Imagine Film Festival in EYE (Amsterdam) richt zich op het ontwikkelen en stimuleren van die verbeelding om daarmee een andere blik op onze wereld en maatschappelijke vraagstukken te werpen.

Het themaprogramma van het Imagine Film Festival 2017 is Fantastic Fashion. In een breed en gevarieerd programma gaat de aandacht uit naar de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie. Naast een uitgebreid filmprogramma is er een groot randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland.

Ieder fantastisch filmgenre (o.a. sciencefiction, fantasy, horror) kent zijn eigen aankleding en stilering; futuristische (ruimte)pakken in sciencefiction, iconische superheldenkostuums, gothic horror in series als Penny Dreadful of de fantastische kostuums uit Game of Thrones. Door kostuum en stilering veranderen gewone mensen in magische of bijzondere wezens - zij maken de persoon tot een onvergetelijk persona. De kracht van kostuum en stilering in film staat centraal in het themaprogramma Fantastic Fashion. Naast prominente professionals uit het buitenland is er volop ruimte voor een jonge, vernieuwende en spannende generatie Nederlandse modeontwerpers die een brug hebben geslagen naar de filmwereld.

Focus op Wonder Woman
Wonder Woman is een superheldin van wie het uiterlijk in de loop van de jaren nogal is veranderd. Dat veranderde ook haar karakter, van sexy heldin tot stoere vrouw tot power girl. Heel kort was ze zelfs ambassadeur van de Verenigde Naties. De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley publiceerde uitgebreid over Wonder Woman en vertelt in zijn lezing over de veelbewogen geschiedenis van deze superheldin.

Imagine Film Festival vindt plaats van 12-22 april 2017 in EYE, Amsterdam. Op 13, 18, 19, 20 en 21 april vinden er schoolvoorstellingen plaats met een inleiding door een interessante spreker. Meld je aan voor een programma op maat via www.imaginefilmfestival.nl/educatie