Filmeducatie als vast onderdeel van het schoolcurriculum, wat een mooi toekomstperspectief is dat! Het komt steeds dichterbij nu minister van Onderwjis, Cultuur en Wetenschap Van Engelshoven in haar reactie op het advies van de Raad voor Cultuur ‘Zicht op zo veel meer’ heeft erkend dat lessen over beeldtaal onmisbaar zijn in het onderwijscurriculum en heeft toegezegd filmeducatie te gaan stimuleren. 

Een mooi moment ook voor ons om filmeducatie duidelijker op de agenda te krijgen van de filmindustrie. Graag nodigen Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie je dan ook uit voor het seminar Film: valt er wat te leren? op vrijdagmiddag 28 september.

Met vertegenwoordigers uit het onderwijs, bioscoop en filmtheaters, distributie, productie en festivals, verkennen we de plek van film in het curriculum en wat de rol van eenieder hierin is en kan zijn. Waarom zou de filmindustrie zich inzetten voor meer filmeducatie? Is jong geleerd werkelijk oud gedaan? Creëren we in scholen het publiek van de toekomst? En wat is het belang van (beeld-)verhalen vertellen? Welke kansen biedt meer aandacht voor filmeducatie? Of merkt de industrie hier helemaal niets van?

Het wordt een inspirerende middag met keynote, good practice uit het buitenland, en een paneldiscussie. Aan het woord komen onder andere Florine Wiebinga (Eye), Pien Houthoff (LUX Nijmegen), Iris Verhoeven (˙J˙E.F). Het volledige programma wordt begin september bekendgemaakt.

Het seminar is een initiatief van het Nederlands Film Festival, Eye Filmmuseum en Netwerk Filmeducatie en maakt deel uit van de NFF Conferentie 2018, waar dit jaar filmeducatie een belangrijk thema is. 

Om het seminar Film: valt er wat te leren? bij te wonen kan men een dagkaart (€ 35,-) of een middagkaart (€ 19,50) kopen voor de NFF Conferentie. De kaarten zijn te bestellen op de website van het NFF via deze link.