Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden.
Een cliche maar juist daarom ook zo waar.

Pathé probeert docenten te stimuleren om door middel van beeld in de vorm van het kijken van een film bepaalde onderwerpen bij leerlingen aanhangig te maken. Want bij Pathé geloven we dat we de wereld leuker maken als je je afsluit van dagelijkse beslommeringen door je onder te dompelen in alle emoties die horen bij film. Film kan je kijken voor de fun  maar ook zeker voor educatieve doeleinden. En niet alleen het onderwerp dat de film behandelt kan interessant zijn maar ook de film zelf, het maken daarvan en de emoties die het bij je teweegbrengt zijn interessant.

Daarom heeft Pathé speciaal voor leerlingen in groep 7 en 8 educatie materiaal laten ontwikkelen over de geschiedenis van film. Het lesmateriaal bestaat uit een werkboekje van 8 pagina's en een interactieve digitale les.

In het lesmateriaal komt de geschiedenis van film uitgebreid aan bod. Ook is er aandacht voor grote momenten uit de filmgeschiedenis met weetjes en bijzondere bioscoop-en filmfacts.
Het werkboekje stelt docenten in de gelegenheid om met hun leerlingen in gesprek te gaan over de emotie van film en hier actuele zaken aan te koppelen. Wat doet het kijken van een film eigenlijk met je?
Ook krijgen leerlingen een uniek kijkje achter de schermen en zien ze wie er allemaal meewerken aan de het maken van een film, wat doet een regisseur en wat is de rol van de productieleider?

De werkboekjes zijn te bestellen via https://www.pathe.nl/school