Rotterdamse instellingen en scholen werken dit schooljaar intensief samen aan een Rotterdamse invulling voor het vernieuwde vak CKV. Digital Playground, IFFR en het Emmauscollege zijn samen onderdeel van de professionele leergemeenschap die in de stad is opgezet om CKV uit de schoolbanken te halen en het te laten samenvloeien met het gevarieerde Rotterdamse culturele aanbod. De leergemeenschap, die voor 50 procent bestaat uit educatoren van culturele instellingen en voor 50 procent uit CKV docenten, heeft als doel dat docenten en educatoren elkaar blijven uitdagen en aanvullen om het vak binnen de stad ckv inhoudelijk sterk te maken en te houden!

Onderdeel van het Rotterdams CKV zijn de proeftuinen waarin culturele instellingen en scholen samen een deel van het ckv-curriculum dragen. Vanuit deze samenwerking ontwikkelden Digital Playgrounden IFFR samen met de CKV docent en drie klassen van het Emmauscollege een halfjaartraject waarin leerlingen film leren maken, kijken en beoordelen. Het traject start met de workshop iPad Filmfestival bij Digital Playgroundwaar leerlingen een filmtrailer maken en eindigt met een filmvertoning op het IFFR. Tussenliggend krijgen de leerlingen tien lessen over film maken, kijken en beoordelen aan de hand van workshops en materialen van Digital Playground en IFFR. Alle lessen zijn samengesteld in samenwerkingsverband en het uitgangspunt is altijd een onderzoeksvraag van de leerlingen zelf. Volgend schooljaar wordt het project uitgebreid en zullen niet drie, maar tien klassen van het Emmauscollege intensief aan de slag gaan met film.


Neem voor meer informatie over het lestraject contact op met Tanya Lodder via tanya@digitalplayground.nl. Meer informatie over het lestraject op het Emmauscollege vind je hier