De eerstejaars van het Da Vinci College in Roosendaal werkten de laatste weken intensief aan hun eigen muziekvideoclips. Ze schreven de tekst, namen het nummer op in een geluidsstudio én speelden de hoofdrol in hun clip.

De eindresultaten vertonen we op maandag 4 juli in Schouwburg De Kring. Wij nodigen u van harte uit om de vier gemaakte clips te komen bekijken en te zien wie deze Da Vinci Videoclip Battle wint. 

Leerlingen motiveren voor rap en dans
De leerlingen krijgen in deze videoclipbattle les van rappers en dansers. Op basis van het thema ‘begrip en respect’ starten de leerlingen met het schrijven van hun eigen teksten. Rapper Negativ is al langere tijd onderdeel van dit project, en ontdekte deze keer dat een jongen die zich eigenlijk helemaal niet op z’n plek voelde bij rap, een wel heel bijzondere flow had – talentje! Danser Kenzo, bekend van zijn deelname met danser Shay aan Everybody Dance Now, bedacht met een andere groep leerlingen de choreografie. Ook hij liep er tegen aan dat een leerling de dansworkshop niet zo zag zitten. Wel hield deze leerling erg van voetbal, en dus kreeg hij een voetbalsolo in de clip waarin hij z’n beste tricks liet zien; alsnog een succesmoment.

En dáár een mooie reportage van laten maken door leerlingen
Een andere groep leerlingen volgde workshops journalistiek, waarin zij korte videoreportages maakten van het hele proces; van het schrijven van de teksten en het repeteren tot het opnemen van muziek en de draaidag van de uiteindelijke videoclip. Zij interviewden de deelnemers en presenteren het project voor de camera. Uiteindelijk monteerden zij de reportages tot een mooi eindresultaat. Ook de making ofs vormen onderdeel van de vertoning op 4 juli. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een bericht naar info@bekijkt.nl.

De videoclipbattle is onderdeel van de tweejarige vmbo-cultuurleerlijn Adembenemend Da Vinci, die door Bekijk ’t in samenwerking met De Cultuurcompaan van 2015 tot 2017 wordt uitgevoerd op het Da Vinci College in Roosendaal. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds.