Het Nederlands Film Festival voor docenten

Het Nederlands Film Festival voor docenten

Het Nederlands Film Festival stimuleert docenten om ook zelf in de klas aan de slag te gaan met film. Voor leerkrachten van het primair- en voortgezet onderwijs organiseert het NFF daarom op donderdag 21 september samen met EYE Filmmuseum een middag over kritisch kijken én over het integreren van film in de eigen lessen.

Korte animatiefilm (Otto) in de klas

Korte animatiefilm (Otto) in de klas

Nu online bij HAFF: korte animatiefilm voor 8+ met leuke lessuggesties voor het basisonderwijs. Je kunt direct met de klas aan de slag met (Otto) van Job, Joris & Marieke. Publieksfavoriet van het Holland Animation Film Festival bij leerlingen van 8+ uit het hele land.

Onderwijsfilm van het jaar

Onderwijsfilm van het jaar

De Nationale Onderwijsweek organiseert de verkiezing van de Onderwijsfilm van het jaar. Filmeducatie.nl adviseert over de filmselectie.

Zelfstandig eindfilm maken

Zelfstandig eindfilm maken

Hollywood in de klas (van Stichting En Actie) breidt na het succes van vorig schooljaar het Zelfstandig Eindfilm Pakket verder uit.

Cinekid Festival landelijk voor scholen - oktober

Cinekid Festival landelijk voor scholen - oktober

Cinekid is hét festival voor mooie verhalen. De internationale films bieden kinderen een kijk in de wereld en onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek. U kunt dit jaar weer met uw klas de hele maand oktober, door heel Nederland naar een Cinekid voorstelling. Daarnaast vieren we natuurlijk op 19 en 20 oktober het Cinekid Festival op de Westergasfabriek waarbij je ook het Medialab kunt bezoeken: dé plek waar kinderen een kijkje nemen in de toekomst van media, met workshops, installaties, (kunst)projecten en de nieuwste snufjes en creatieve mediatechnieken. Lees verder