Taartrovers Film Festival

Taartrovers Film Festival

Het Taartrovers Film Festival (voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival) komt er weer aan. Dit jaar brengt het festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar met ‘Lettersoep & Prentenkoek’ een ode aan het kinderboek. Taartrovers Film Festival reist van 2 januari tot 13 april 2018 langs elf filmtheaters in het hele land.

Metropolis West

Metropolis West

Hoe verbind je een school met de buurt? Bekijk ’t organiseerde de 8e editie van Metropolis West. Tijdens dit project kregen de leerlingen van het Huygens College (Amsterdam-West) de kans om in gesprek te gaan met bedrijven uit de buurt. De gemaakte reportages worden vertoond op 24 januari in LAB111.

Leerlingen voorbereid naar een filmfestival

Leerlingen voorbereid naar een filmfestival

Vaak komen scholen met grote groepen naar een filmfestival. Hoe bereid je al deze leerlingen goed voor? Movies that Matter steekt de helpende hand uit en ontwikkelde voor de onderbouw van het vo een verdiepend programma bij de film Un Sac de Billes.

Bezoek Imagine Film Festival

Bezoek Imagine Film Festival

Het is mogelijk om met de hele klas een bezoek te brengen aan het Imagine Film Festival dat plaatsvindt van 11-21 april 2018 in EYE. Het scholenprogramma richt zich op het ontwikkelen en stimuleren van de verbeelding door fantastische films te onderzoeken en een vertaalslag naar onze samenleving te maken.

 

Scholen gaan internationaal met het NFFS

Scholen gaan internationaal met het NFFS

Zeven Nederlandse scholen zijn begin december met hun leerlingen en docenten naar Griekenland gegaan. Ze namen deel aan een internationaal filmfestival voor scholieren.