Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Van speelfilms tot nieuwsitems, van vlogs tot Snapchats: we drukken ons uit en communiceren dagelijks via beeldverhalen. Daarom is leren over en met beeldtaal net zo belangrijk als leren lezen en schrijven.

FilmHUB Gelderland - Knooppunt voor Film- en Beeldeducatie
FilmHUB GLD adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland die bezig zijn met film- en beeldeducatie. We zijn verbinder, wegwijzer & aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. Samen leren we leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten.

Middel 31blauw.png
Middel 23blauw.png
Van kritische kijkers en mediawijze makers naar beeldbewuste burgers
 

Gelderland in beeld
Door inzicht en overzicht van het aanbod te krijgen, kunnen het onderwijs en andere partners beter geadviseerd worden en bovendien zelf beter hun weg vinden naar het bestaande aanbod en mogelijkheden in de eigen culturele omgeving. Daarom hebben we een online overzicht gecreëerd:

http://filmbeeldeducatiegelderland.nl/

In deze infographic laten we zien wat er gebeurt op het gebied van film- en beeldeducatie in Gelderland. We bieden een overzicht van het aanbod: filmtheaters, festivals, cultuurcentra, bibliotheken, bedrijven, platformen, vakdocenten, coördinatiepunten cultuureducatie en enkele voorbeeldscholen, zowel per gemeente als voor de hele provincie.


Middel 29blauw.png

CONTACT
Wil je meer weten over FilmHUB GLD en wat we kunnen betekenen voor jouw school of organisatie? Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op via filmhub@lux-nijmegen.nl, of 024-381 81 22.