Taartrovers Film Festival, voor kinderen van 2 t/m 9 jaar, reist elk jaar langs een tiental filmtheaters in het hele land.

Het is een plek waar kijken en luisteren samengaan met ontdekken, vertellen en creëren. Het festival bestaat uit een bijzondere filmprogrammering en een interactieve speeltuin. Dit is een prachtig vormgegeven decor met acht installaties die alle zintuigen prikkelen. Deze installaties nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Filmprogramma en speeltuin zijn met elkaar verbonden door een overkoepelend thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Spel en film versterken elkaar waardoor een bezoek aan het festival diepe indruk maakt. Het programma is toegankelijk voor publiek en voor scholen. Met een aanbod van een verdiepend lespakket en inspirerend materiaal voor elke groep vooraf aan het bezoek aan het festival.

Al jaren wordt het scholenprogramma vol enthousiasme door docenten en leerlingen bezocht. Het scholenprogramma is er om juist die kinderen te bereiken die niet vanzelfsprekend culturele activiteiten bezoeken. Naast de groepen 1-4 uit het reguliere basisonderwijs, bezoeken nu ook voorscholen en speciaal onderwijs het programma. Werk je in het onderwijs en zou je het leuk vinden in de toekomst met de klas naar het festival te komen? Neem dan contact op met laura@taartrovers.nl